lauantai 26. lokakuuta 2013

Valtuustoryhmä esittäytyy: Leena Luhtanen
LEENA Luhtanen on demariryhmän kokenein poliitikko. Hän on ollut Espoon kaupunginvaltuustossa vuodesta 1985. Tämän valtuustokauden hän on demarien edustajana HUSin hallituksessa.
- Johtavat tavoitteeni koskevat Espoon itsenäisyyttä, peruspalveluja yleensä, ikäihmisten palveluita, nuorten syrjäytymistä, lapsiperheitä ja kolmannen sektorin tukemista, Leena toteaa.  Vaikean taloustilanteen vuoksi kaikessa on otettava huomioon erilaisten tarpeiden todellinen merkitys ja toimenpiteiden kohdistuminen niitä eniten tarvitseville.

Luhtasella on myös pitkä kokemus valtakunnan politiikasta. Kansanedustajana Leena on ollut  neljä kautta: 1991- 2007. Hän  oli Vanhasen I hallituksessa  oikeusministerinä sekä liikenne- ja  viestintäministerinä ja  Jäätteenmäen hallituksessa  liikenne- ja viestintäministerinä.  Leenalla on ollut myös erittäin merkittäviä kansainvälisiä luottamustehtäviä sekä kolmannen sektorin ja yritystoiminnan puheenjohtajatehtäviä.

Koulutukseltaan Luhtanen on valtiotieteiden maisteri. Ennen kansanedustajauraansa Luhtanen oli opetusministeriön korkeakoulu- ja tiedeosaston tiedesihteeri ja opetusneuvos vuodesta 1972.  Helsingin yliopisto on myöntänyt hänelle kunniatohtorin arvon "ansioista korkeakoululaitoksen, erityisesti terveystieteiden asiantuntijana".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti