sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Pääkirjoitus: Kiitos ja näkemiin

ESPOON valtuusto valittiin kunnallisvaaleissa - kuten niitä silloin kutsuttiin- lokakuussa 2012.  Valtuusto aloitti toimintansa tammikuussa 2013. Sote-sotkujen vuoksi sen toimikautta pidettiin toukokuun loppuun 2017. Näin myös 10-henkinen demariryhmä istui valtuustotalon pulpeteissa 4,5  vuotta.

Näihin vuosiin mahtuu paljon. Vaikutimme monessa asiassa hienosti Espoon suuntaan. Tuimme Espoon pyrkimyksiä säilyttää itsenäisyyttään ja pääkaupunkiseudun näkemystä, että soteuudistus tulee toteuttaa järkevästi.

Emme suinkaan saaneet läpi kaikkia meistä tärkeitä asioita. Vallan keskittäminen virkamiehille jatkui. Luottamushenkilöiden yli käveltiin toistuvasti mm. Espoon teatteritalohankkeessa. Espoon omaa toimintaa yhtiötettiin.

Uudelle huhtikuussa valitulle valtuustoryhmälle jää totisesti paljon tehtävää.

DEMARIEN valtuustoryhmä uudistui vaaleissa vahvasti. Vahvat vaikuttajat kuten Jasminiita Lumme, Maria Jungner, Veikko Simpanen ja Tarja Tallqvist tekivät oma-aloitteisesti tilaa uusille.  Kaikki kuusi  ryhmän varsinaista jäsentä,  jotka olivat ehdokkaina, menivät läpi.  Kaksi aiempaa varavaltuutettua nousi valtuustoon, ja kaksi uutta varsinaista jäsentä on kokonaan uusia.

Uudessa ryhmässä on kuusi naista ja neljä miestä. Myös varavaltuutettujen joukko uudistui. Vain kaksi vanhaa jatkaa. Peräti kuusi varavaltuutettua on uusia.

Saimme vaaleissa siis edelleen 10 valtuutettua, joten olemme yhä valtuuston suuria puolueita.

DEMARIEN uusi valtuustoryhmä pitää järjestäytymiskokouksena maanantaina 5.6. Tuolloin se valitsee ryhmälle puheenjohtajiston ja myös tiedottajan.

MINULLA itselläni on ollut iloa toimia koko vanhan valtuustoryhmän ajan sen tiedottajana, kaksi vuotta varapuheenjohtajana ja 1,5 vuotta myös ryhmän puheenjohtajana.  Tiedotuksen tueksi loimme heti aluksi nettilehti Valdemarin, joka on nyt ilmestynyt yhteensä 36  kertaa (2013: 9 numeroa, 2014: 10 numeroa, 2015: 7 numeroa, 2016: 7 numeroa ja 2017: 3 numeroa.  Valdemarin  toimittaminen on ollut hauskaa, työllistävää ja samalla  etuoikeus.

TÄMÄ on  vanha valtuustoryhmän  Valdemarin - ja jos niin päätetään koko nettilehden- viimeinen numero. Se on  erikoisnumero, johon on poimittu aiemmin julkaistuja juttuja koko valtuustokaudelta 2013- 2017. Kun tavallisesti lehdessä on kerrallaan 6- 10 juttua, tässä nyt niitä on luettavana about 127.

Toivotan uudelle tiedottajalle - kuka hän onkin- yhtä upeita kokemuksia kuin, mitä itse olen saanut. 2010-luvulla viestintä on myös poliittisen vaikuttamisen keskeinen työkalu.

Martti Hellström.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti