tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulukuun kaksi valtuustonkokousta

JOULUKUUSSA oli perinteisesti kaksi valtuustonkokousta. Ensimmäisessä hyväksyttiin budjetti ja toisessa muiden asioiden lisäksi  budjettiin liittyvät toiveet.

7.12 Valtuustonkokouksen alkaessa moni  pulpetti oli tyhjänä ja varoja  odotettiin paikalle. Myös demaripulpetteihin. Ainoana lista-asiana oli vuoden 2018 noin 2,5 miljardin suuruisen talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksyminen. Budjetista oli löytynyt sopu, ja  ryhmänjohtaja kerrallaan kävi kehumassa neuvottelutulosta.

"Mennään Espoon tarinan suuntaan.  Lisäyksiä tehtiin vajaa 5 miljoonaa."
" Espoo sivistyksen kärkikaupunki Suomessa"
" Hyvä Espoo!"

Demareiden puheenvuoron piti Markku Sistonen. Demareille oli tärkeää pitää huolta heikoimmissa asemassa olevista espoolaisista, tällä kertaa lapsista ja nuorista:  iltapäivätoiminta, terapiapalvelut, erityisopetus, asiakasmaksujen korotusten poistaminen terveyskeskuksista...

Muista demareista pöntössä kävivät sähköiskuja uhmaten Guzenina, Kerola, Kivekäs, Luhtanen, Pentikäinen ja Värmälä.

PERSUJEN maahanmuuttajavastaiset muutosesitykset kaatuivat  68-4. Kokous päättyi ajoissa. Espoon kaupungilla on talousarvio.

Valtuuston kokous 11.12.2017

KOKOUS alkoi kello 17.30.  Demareista olivat paikalla kaikki. Muista puolueista pois 8. Kokous alkoi purjaa toiveiden nippua.

Listalla oli Vuoden 2017 kolmas osavuosikatsaus ja siitä johtuvat toimenpiteet. Uutiset olivat hyviä.
Työttömyysaste on laskenut 8,5 %:een.  33:sta tulostavoitteesta 18 toteutuu. Mutta oli kurjaakin kerrottavaa:  Lastensuojelun tarve kasvaa. Tämä teema erityisesti sai aikaan puheryöpyn. Demareista pöntössä kävivät mm. Johanna, Leena, Maria,  Markku ja Martti.


Työllisyyspalvelut  siirrettiin  konserniesikuntaan ja konsernipalvelujen organisaatiouudistuksesta aiheutuvat sekä muut tarkistukset hallintosääntöön hyväksyttiin,

ILLAN tärkeimpiä asioita oli Espoon lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi. Demareista kriittistä lausuntoa kävivät  kehumassa  Johanna, Juri,  Leena, Liisa ja Markku. Ryhmä myös laati asiasta  mediatiedotteen.

Uusikummun koulu  hankesuunnitelman hyväksyttiin. Koulu rakennetaan saneerattavaan toimistorakennuskompleksiin, joka vuokrataan 20 vuodeksi. Aluksi koulu toimii Jousenkaaren koulun väistötilana. Niinikään hyväksyttiin  asemakaavamuutos Leppävaaran Palokärkeen ja Latokasken Kaskihakaan.

Illan hauskin asia oli Valtuustoaloite kuntoportaiden rakentamisesta Westendiin. Kuulimme, että
Kaupunkitekniikan keskus on käynnistänyt portaiden toteuttamismahdollisuuksien selvittämisen yhteistyössä liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa ja hanke on käynnistynyt jo tänä syksynä. Juoksuportaat toteutetaan niin, että ne ovat käytettävissä viimeistään keväällä 2018.

VUODEN viimeinen valtuustonkokous päättyi klo 21.44.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti