keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tammikuun valtuustokokous

ESPOON valtuusto kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 24.1. Valtuustoryhmämme piti viikkoa aikaisemmin oman ryhmäkokouksensa.

KOKOUS alkoi ajallaam, ja kaikki demaripulpetit oli täytetty varsinaisilla jäsenillä. Demarin Antti Aarnio valittiin kiinteistötoimitusten uskottujen miesten täydennysvaalissa  tehtävään.

PÄIVÄN ehkä tärkein asia oli Espoon kaupungintalon kohtalo. Jakolinjat kulkivat puolueiden sisällä, ei niinkään puolueiden välillä. Myös demarien mielipiteet hajosivat jokseenkin fifty-fifty.

Hyvinvointisuunnitelmat ja hyvinvointikertomus 2017-2021 herättivät hyvää keskustelua. Espoolaisten hyvinvointi on useilla kansallisilla seurantaindikaattoreilla tarkasteltuna keskimääräistä parempi. Huolenaiheina  ovat terveyden ja hyvinvoinnin epätasa-arvoinen jakaantuminen, nopea väestön sekä vieraskielisen väestön kasvu,  ikärakenteen vanheneminen,  kaupungistuminen  sekä talouden hidas  kasvu Myös asuinalueiden epäsuotuisan eriytymiskehityksen riski on tärkeää huomioida hyvinvoinnin edistämisessä.

Lahdenpohjalle hyväksyttiin asemakaavan muutos.

Valtuustokysymyksiin saatiin vastaus: talousarvion sukupuolivaikutusten arvioinnista ja mikromuovin aiheuttamista haitoista

Valtuustoaloite vegaaniruoan tarjoamisesta Espoon kouluissa palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.
Demarien Juri Aaltisen aloite Niittykummun metroaseman liityntäliikenteen turvallisuudesta sai hyvän vastaanoton: Tien ylittämisen estämiseksi rakennetaan aita.

KOKOUS päättyi kello 22.20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti