torstai 1. helmikuuta 2018

Pääkirjoitus

UPEAA uutta vuotta meille kaikille!  Vuoden ensimmäinen kuukausi on nyt takana, ja eipä antaudu ankeamielisiksi, vaikka kaikki ei ole mennytkään niinkuin me demarit olisimme toivoneet.

MONI demari osallistui aktiivisesti demokratian kannalta tosi tärkeisiin vaaleihin. Osa oman ehdokkaamme tukijoukoissa keräämässä ääniä, osa vaalilautakunnissa hoitamassa itse äänestystapahtumaa – ja myös keräämässä kunnallisjärjestöllemme rahaa.

OSALLE 3,3 %:n lopputulos oli pettymys, osa osasi olla kai realistisempia.

ESPOON tasolla politiittinen vuosi on niinikään alkanut. Me demarit olemme mukana budjettisovussa, mutta se ei voi estää sitä, että nostamme esiin sietämättömiä ongelmia, koskevatpa ne  riittämättömiksi osoittautuneita  vanhuksille merkittyjä resursseja tai ihmisten työmatkojen hankaluuksia.

Seuraamme myös tosi tarkasti virkamiesten kouluverkkovalmisteluja, joilla on todella iso vaikutus espoolaisten arkeen. Lakkautetaanko Espoossa pienet koulut mm. Nuuksiossa  ja Pakankylässä. Lakkautetaanko Merisaappaan erittäin vaativaa erityisopetusta antava  koulu? Siirretäänkö yli puolet lukioistamme Tapiolan- Otaniemen aluelle? Miten tuemme ammatillista koulutusta? Kuinka käy Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen? Runnotaanko pienetkin oppilaat Tietotie 6:n vanhaan konttorirakennukseen?

Huolia riittää, mutta myös ilonaiheita. Tämän nettilehden päätoimittajana iloitsen siitä, että Valdemarilla alkaa jo kuudes vuosikerta. Juhlan kunniaksi olen poiminut viideltä menneeltä vuodelta alkuvuoden Valdemareista yhden jutun uudelleen retro-henhessä julkaistaviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti