sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Muistio valtuustonkokouksesta 25.2.

HELMIKUUN valtuustokokous oli maanantaina 25.2.  Ryhmäkokoukset osuivat koulujen talvilomaviikolla, mikä tarkoitti, että osallistujamäärä ei ollut korkea. Demariryhmässä paikalle pääsi viisi varsinaista valtuutettua ja kaksi vartavaltuutettuia.

LISTALLA oli 11 asiaa. Juri Aaltonen pääsi pöytäkirjan tarkastajaksi.

Valtuusto sai ennakkotiedon vuoden 2017 tilinpäätöksestä

Harmittavia faktoja olivat, että  Espoon Asunnot ovat jatkuvasti jäljessä tuotantotavoitteista (tavoite 400/v, todellisuus ollut 230/v).   Lastensuojelun asiakkuudet  ovat jälleen kääntyneet nousuun. Koulujen kunto on surkea. Tällä hetkellä korjausseurannassa on 22 koulua ja 17 päiväkotia. Näistä aktiivisessa selvityksessä yhdeksän koulua ja korjaussuunnitelmia odottaa kahdeksan kohdetta. Kahdeksan koulua on sisäilmaväistössä (8%). Yhteensä väistössä on noin 2 496 oppilasta, joka on 8% kaikista oppilaista (30 977).

Sisäilmatilanne sekä espoolaisissa että koko Suomen kouluissa täytyy ratkaista. Monissa kunnissa tilanne on Espoota haastavampi, eikä niillä ole suunnitelmissa edes näin mittavaa investointiohjelmaa.

Träskändan kartanon käyttövaihtoehdoista piti laata selvitys, joka tuotaisiin Tila- ja asuntojaoston käsiteltäväksi viimeistään toukokuussa 2017. Näin ei mennyt. Träskändan kartanon käyttöehdotus viedään Tila- ja asuntojaokseen vuoden 2018 lopulla.

Jälleen kerran kaupungille kertyi ylijäämää. Teema  herätti paljon puhetta. Miksi ylijäämää ei käytetä esim. koulujen korjauksiin? Hannele Kerola kysyi, miksi rahastoja ei voida käyttää?

Espoon kotouttamisohjelman 2018-2021 hyväksyminen

Kotouttamisohjelmaan on kirjattu seuraavat tavoitteet:
1.     Yhdenvertainen alku opintopolulle
2.     Oppimistulosten erojen kaventaminen
3.     Toisen asteen koulutus tarjoaa yhdenvertaiset lähtökohdat
jatko-opintoihin ja työelämään
4.     Maahanmuuttajien työttömyysaste laskee ja lähestyy kantaväestön työttömyysastetta
5.     Maahanmuuttajanuorten työttömyys laskee ja lähestyy kantaväestön nuorten tilannetta
6.     Hyödynnetään analysoitua tietoa kotoutumisen tukemisessa ja hyvinvointierojen kaventamisessa
7.     Ennaltaehkäistään maahanmuuttajien asunnottomuutta
8.     Palveluiden asiakaslähtöisyyden parantamiseksi henkilöstön tulee heijastella kaupungin väestörakennetta

Kuten arvata saattoi, persut kävivät kuin haaskat tämän ohjelman kimppuun. Pitkien keskustelujen jälkeen äänesteltiin kumoon kaikki persujen  tekemät muutokset

Valtuustokysymys purettavien päiväkotien ja koulujen rakennusten ympäristön turvallisuudesta

Valtuusto hyväksyi  vastauksen  demarien Aulikki Pentikäisen ja 22 muun valtuutetun lokakuussa 2017 jättämään valtuustokysymykseen purettavien päiväkotien ja koulujen rakennusten ympäristön turvallisuudesta.

Kokous päättyi about klo 21.20.

Kokouksen pöytäkirja löytyy tästä linkistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti