sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Pääkirjoitus

NOPEASTI aika menee. Uusi valtuustoryhmämme on ollut koolla jo 10 kuukautta. Yhteistyö sujuu, ja rakenteet toimivat. Tieto kulkee asiantuntijalautakunnista ja kaupunginhallituksesta valtuustoryhmään.

TÄLLÄ "lukukaudella" valtuustolla on jäljellä kaksi varsinaista valtuustonkokousta: touko- ja kesäkuussa. Ja niiden lisäksi yhteinen vain yhteen asiaan keskittyvä kokous Helsingin, Vantaan ja Kauniaisten valtuustojen kanssa. Tähän sote-maakunta-asioihin keskittyvään kokoukseen valmistauduttiin 26.4. erillisessä valtuustoseminaarissa. Demarien kanta tuli  selväksi: hallituksen esitys on kaadettava.

TÄSSÄ vuoden toisessa Valdemarissa käydään läpi talven politiikkaa. Luita myöten on tuntunut jännite asioiden valmistelukoneiston ja poliittisten päättäjien suhteessa. Ei vain demareissa vaan myös muissakin ryhmissä koetaan, että poliitikkojen tahdon  yli kävellään ihan mennen tullen. Kaksi esimerkkiä.

Budjettineuvotteluissa kysyttiin virkamiehiltä, riittävätkö mm. vanhuksille tarkoitetut rahat varmasti. Riittävät, riittävät, vastattiin virkavastuulla. Vaan mikä onkaan todellisuus?  Monen kotona asuvan osalta kotiapu on heitteillejätön tasoa. Eikä se lohduta vanhuksia yhtään, että niin on muuallakin.

Toinen esimerkki: Tietotie 6. Vuokratilaa ehdotetaan täytettäväksi  mitä erikoisemmilla keinoilla. Pikkulapsilla? Usealla lukiolla? Väistöryhmillä? Hallinnolla..?

ONNEKSI tapahtuu myös myönteisiä asioita. Mutta ne vaativag poliittistä taitoa. Taitoa tehdä yhteistyötä. Pidetään peukkuja, että mm. Ovalassa löytynyt lähes kaikkia ryhmiä yhdistänyt sivustyshenki leviää myös valtuustosaliin. Ei vain puheisiin. Vaan myös tekoihin. Päätöksiin.

Upeaa  kevättä kaikille. Hanget ovat sulaneet. Ilmassa on kevään tuoksua. Ja edessä iso työväen  perinteet juhlapäivä: Vappu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti