sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Valdemareja Uudenmaanpiirin kevätkokouksessa

Maria Guzenina valoi uskoa demarien vaalivoittoon tulevissa vaaleissa.
- Olemme gallupeissa ykkösinä!
SDP:n Uudenmaan piirin kevätkokous pidettiin lauantaina 28.4. 2018 Kauniaisissa Työväen akatemian tiloissa. Paikalla oli useita  Espoon demarien valtuustoryhmän jäseniä.

Tervehdyksen kokoukselle esitti kansanedustaja- ja valdemari Maria Guzenina.

Omien osastojensa piirikokous edustajina olivat valdemareista mm. Martti Hellström  ja Olli Lehtonen.

Kokouksen tärkeimpiä asioita - perinteisten kevätkokousasioiden rinnalla - oli ensimmäisten ehdokkaiden asettaminen sekä maakunta - että eduskuntavaaleihin. Valdemareista ensimmäisinä ehdokkaina kukitettiin Juri Aaltonen.  Muut valdemariehdokkaat eivät olleet siinä vaiheessa enää paikalla.

Kokous valitsi jäsenvaalin perusteella 27 eniten ääniä saanutta kansanedustajaehdokkaiksi.
Uudeltamaalta valitaan keväällä 2019 nykyisen väestötiedon perusteella 36 kansanedustajaa. Loput ehdokkaat asettaa Uudenmaan piirihallitus sekä SDP:n ruotsinkielinen piiri FSD. Ehdokkaista 14 oli ehdolla vuoden 2015 eduskuntavaaleissa ja 13 on uusia.

Tunteita herättänyt äänestys käytiin siitä, missä järjestyksessä ehdokaat lisalle laitetaan. Kokous päätti noudatta tapaa, jossa ehdokkaat ovat jäsenäänestyksen äämimäärien mukaisessa järjestyksessä. Mm. valdemarein Martti Hellström kävi kannattamassa äänestäjille turvallisempaa aakkosjärjestystä.

Kokous juilkaisi myös kannanoton. Siinä Uudenmaan Sosialidemokraatit toteavat, että menestyäkseen elämässä nuori tarvitsee tasavertaisen koulutuksen, mahdollisuuden työllistymiseen ja yhdenvertaiset oikeudet työelämässä.  Hallituksen viimeaikaiset toimet ovat luoneet nuorista kakkosluokan kansalaisia, joilla ei ole varmuutta tulevaisuudesta eikä uskallusta perustaa perhettä.
Nuorilla on oikeus tulla kuulluksi ja heille kuuluu samat ihmisoikeudet kuin muillekin. Yhteiskunnan tehtävä on luoda uskoa, toivoa ja turvallisuutta tulevaisuuteen. Nuori tarvitsee mahdollisuuksia, ei piiskaa. Uudenmaan Sosialidemokraatit vaativat, että nuoren valinnanvapaus on oikeus suunnitella oma elämä. Tämä mahdollistuu kannanoton mukaan, kun otetaan käyttöön Nuorisotakuu 2.0, joka sisältää 12 konkreettista toimenpide-esitystä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti