torstai 21. kesäkuuta 2018

Muistio valtuuston toukokuun kokouksesta

Toukokuun valtuuston kokous 21.5. alkoi ihan ajallaan. Kokouksen alussa tehtiin tärkeä päätös: hyväksyttiin Sanna Lauslahden ero altuutetun ja opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajan tehtävästä. Lautakuntapomoksi valittiin Marika Niemi.

Puheenvuoropyyntöjä sateli, kun lista eteni kohtaan: Vuoden 2017 arviointikertomuksen käsittely. Yksi parhaista tilannekuvista:
"Espoossa on taloudessa ylijäämää ja palveluissa alijäämää." (Antero Laukkanen).
Demarihuolenaiheita olivat: Tulostavoitteita ei ole saavutettu. Kotihoito huolestuttaa. Kotihoidon henkilöstö: 20 täytetään 40 vakanssua  avoinna!!!"  Ei voida arvioida??? :Pitkäaikaistyöttömät.  Metro. Tervelliset tilat. Työhyvinvointi.   " Sitovien tavoitteiden tulee olla olennaiseen keskittyviä, mitattavia sekä riittävän kunnianhimoisia ja haastavia."

Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus kuultiin, tilinpäätöksen hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin kuitenkin yksimielisesti.

Taloussuunnitelman 2018-2020 investointiohjelman 2018-2027 täydentäminen Matinkylän lukion, Otaniemen lukioväistöjen, perusopetuksen väistökoulun sekä Aarnivalkean ja Jousenkaaren koulujen osalta puhutti sekin. Läpi meni lisäys, jossa Matinkylän lukio sijoittuu (ainakin osittain) Tynnyripuiston tontille. Läpi meni myös Sistosen toivomus, joka koski Kaitaan lukiota,

Kysymyksiä ja aloitteita

Loppulista olikin kysymyksiä ja alotteita. Useimmat merkittiin tiedoksi.

Johanna Värmälä oli pois, ja niinpä hänen kysymyksensä  maakunta- ja sote-uudistuksen vaikutuksista kaupungille ja sen omistamien yhtiöiden talouteen ja toimintaan pöydättiin. Pöydälle jäi niinikään  valtuustokysymys yläkoulujen koulupäivän päättymisestä keskiviikkoisin  Vihreiden kysymys- vastaus jäänyt Ovalassa pöydälle.

Valtuustokysymykseen  pätevien lastentarhanopettajien saamisen turvaamisesta, henkilökunnan pysyvyyden vahvistamisesta ja palkkatason kehittämisestä ei ehditty vastata ajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti