torstai 21. kesäkuuta 2018

Vastenmielistä puhetta

PERSUJEN maahanmuuttovastainen kokousriehunta kiihtyi vuoden aikana aina kun listalla oli jokin maahanmuuttajille tarkoitettu etu. Joulukuun budjettikokouksessa ryhmä teki useita muutosesityksiä, ja ne  kaatuivat  68-4.  Helmikuussa heidän sappeaan kiihdytti Espoon kotouttamisohjelman 2018-2021 hyväksyminen. Kuten arvata saattoi, persut kävivät kuin haaskat tämän ohjelman kimppuun. Pitkien keskustelujen jälkeen äänesteltiin kumoon kaikki persujen  tekemät muutokset. Touko- ja kesäkuun kokouksissa osa puheenvuoroista oli jo ihan kiihkopuhetta.

Pitäisiköhän  tehdä sama temppu, minkä valtuuston puheenjohtajista Maria Guzeninan johdolla teki syksyllä 2016. Tuolloin  puheenjohtajisto  haastoi  Espoon valtuuston valtuustoryhmien puheenjohtajat sitoutumaan  kunnioituksella suhtautuvaan käytökseen.

Valtuuston puheenjohtajisto katsoi tällaisen sitoumuksen tärkeäksi, jotta Espoon valtuusto voi keskittyä viharetoriikan ja epäasiallisen käytöksen sijaan ihmisten tärkeiden asioiden hoitamiseen.

Kaikki Espoon valtuustoryhmien puheenjohtajat allekirjoittivat sitoumuksen. Kuului näin:

"Sitomus

Me allekirjoittaneet Espoon valtuustoryhmien puheenjohtajat sitoudumme Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja Eurooppalaisen rasismin vastaisen peruskirjan tavoitteisiin. Niiden mukaisesti lupaamme puolustaa ihmisoikeuksia, demokratiaa, sananvapautta ja oikeusvaltion periaatteita.

Lisäksi sitoudumme omassa työssämme ryhmiemme puheen ohtajina arvokkaaseen ja kaikkiin Espoon valtuustossa toimiviin poliittisiin ryhmiin kunnioituksella suhtautuvaan käytökseen ja toimintaan."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti