perjantai 31. elokuuta 2018

PääkirjoitusOLITIIKAN syksy on taas käynnistynyt Espoossakin. Kuuman kesän päätteeksi kokoontui valtuusto  elokuun 20:s päivä.

Ilmapiiri oli lämmin- ja muutaman kerran jopa kuuma :-)

Todella kuuma se vasta onkin seuraava, syyskuun valtuuston kokous. Espoossa on hyväksytty viime syksynä tosi upea strategia: Espoon tarina, jossa näkyy vahvasti demarien jälki.

Siellä on mm. tavoite, että koulutilat ovat terveitä valtuustokauden aikana. Tilanne on yhä pahentunut. Paperin toisella puolella valtuusto on sitoutunut  alhaisen investointikattoon. Molemmista tavoitteista kiinnipitäminen ei onnistu yhtä aikaa. Vääntöä on edessä.

Syyskuun valtuusto hyväksynee budjetin valmistelun viimeistelyn tarvittava kehyksen. Samalla on tarkoitus lyödä lukkoon  veroprosentti  jo ennen kuin menotarpeet on kunnolla kartoittettu. Pitkäaikaisen demarivaikuttajan Veikko Simpasen mielestä menettelytapa on jopa kuntalain vastainen. Valtuustoryhmämme kanta onkin ollut jo pitkään, että veroprosentti tulisi hyväksyä vasta talousarvion hyväksymisen yhteydessä joulukuussa.

VALTUUSTORYHMÄ kokoontuu 8.9. seminaariin, jossa käydään läpi eri lautakuntien demareiden mielestä espoolaisille tärkeimpiä asioita. Yhteinen tiedonjakaminen on osa valmistautumistamme  niinikään syyskuun alussa alkaville kehysneuvotteluille ja myöhemmille budjettineuvotteluille.

Martti Hellström

Valdemarin päätoimittaja, valtuustoryhmän tiedottaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti