torstai 20. joulukuuta 2018

Juri Aaltonen: Budjetista

Espoon vuoden 2019 budjetti toistaa historiaa.
Pääsimme taas sopuun menoista, mutta tuloista olimme eri mieltä.

Espoo velkaantuu myös vuonna 2019 kovaa vauhtia, lisää velkaa rivitaloasunnon verran joka ainut päivä. 7 päivää viikossa. 365 päivää vuodessa. Jälleen kerran vanhoillisporvarien konservatiiviset rivit estivät kunnallisveroprosentin nostamisen 0,25 prosentilla. Vanhoillisporvarit kuluttavat mieluummin lastensa kuin oman lompakkonsa täytettä. Meillä ei ole oikeutta tällaiseen taloudenpitoon.

Mutta tänään olemme päättämässä menoista ja niistä sopu siis syntyi.  Haluan tässä nostaa esille muutaman tänään liian pienelle huomiolle jääneen hyvän asian:
  • Reiluutta – koulukuljetusten järjestäminen kahteen osoitteeseen.
  • Tasa-arvoa – maksuttoman varhaiskasvatuksen kokeilu. Kyse on työllisyysasteesta, syrjäytymisen välttämisestä ja naisten työmarkkina-asemasta sekä ja erityisesti maahanmuuttajanaisten aseman parantamisesta. 
  • Kulttuuria – Tapiolan kulttuurikeskusalueen eteneminen. Helmikuussa 2019 julkaistaan suunnittelukilpailun voittajat. (ptk merkintä 38)
  • Piristävin ja iloisin asia - ”Järjestetään koirille lisää uimapaikkoja mm. rantaraitin varrelle.” Minä ja koiramme Leo olemme tästä erityisen iloisia. 
Vetoan teihin kaikkiin, myös vanhoillisporvareihin: vältetään jatkossa velkaantumista nostamalla keinotekoisen alhaista veroprosenttia maltillisesti. Se on tosiasiain tunnustamista ja vastuullista taloudenpitoa. Vastuullisuus on velvollisuutemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti