torstai 20. joulukuuta 2018

Valtuuston kokous 10.12.

Yeah! Viimeinen kokous.
Valtuusto jatkoi budjetin käsittelyä keskiviikkona 10.12. 2018.  Nyt käytiin läpi toivomuksia. Kahta puheenjohtaja ei hyväksynyt käsittelyyn, koska ne aiheuttavat kustannuksia. Toinen oli kokoomuksen ehdotus suurentaa omankielen opetuksen ryhmäkokoja.

Listalla oli myös  vuoden 2018 kolmas osavuosikatsaus ja siitä johtuvat toimenpiteet


Hyviä uutisia:  Väestö kasvaa arvioitua vähemmän (toteutunee  noin 4 300 asukasta). Työttömien osuus työvoimasta oli Espoossa 7,6 % eli 1,1 prosenttiyksikköä vuodentakaista alhaisempi.
Marinaa: Toimintamenot   ovat kasvaneet 3 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Verotulojen ennustetaan kasvavan vain 0,6 prosenttia vuoden 2017 kehityksestä johtuen.

Puheenvuoroja käytettiin mm. siitä, että useita tulostavoitteita ei saavuteta eikä voida edes arvioida.
Lääkärin  kiireettömälle vastaanotolle  ei  päästä  alle 10 vuorokaudessa.  Vammaispalvelujen saatavuus ei ole parantunut.  Tarve lasten ja nuorten ulkopuolisiin sijoituksiin ei ole vähentynyt.
Kouluilla ja päiväkodeilla ei ole  terveet ja toimivat tilat  Terveysperusteisia poissaolojen kattoa  enintään 13 päivää / henkilötyövuosi ei ole saavutettu

Tarkastuslautakunta laski, että asetetuista 39 tulostavoitteesta jäänee osavuosikatsauksen mukaan 15 toteutumatta ja kahden tulostavoitteen toteutumista ei voida vielä arvioida. Tarkastuslautakunnan arvion mukaan toteutumatta on jäämässä 16 tulostavoitetta ja seitsemän tulostavoitteen toteutumiseen liittyy vielä epävarmuutta tai toteutumista ei voitu puutteellisten tietojen vuoksi kattavasti arvioida. Vain puolet on toteutumassa

LISTALLA oli Finnoon keskuksen kaava sekä Espoon koulujen ja päiväkotien PPP-hankkeen (Public Private Partnership) hankesuunnitelman hyväksyminen Hankkeeseen tulee viisi koulu  ja/tai päiväkotia.

ALOITTEITA ja KYSYMYKSIÄ oli niitäkin. Vastaus valtuustokysymykseen Espoon kaupungin vammaispalveluiden resurssoinnista sekä erityisesti työntekijätilanteesta myönsi, että Vammaispalveluissa ei ole saavutettu käsittelyaikojen parannusta.  Asia pöydätiin.

KOKOUS päättyi kello 21.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti