torstai 20. joulukuuta 2018

Valtuuston kokous 5.12.

Valtuustonkokous  

BUDJETTI käsiteltiin kahdessa kokouksessa kokouksessa.   Demarivaroista paikalle oli saatu Olli Lehtonen ja myöhemmin  vielä Minna Aitola

Listalla oli yksi varsinainen asia:  Vuoden 2019 talousarvion ja taloussuunnitelman hyväksyminen. Kokouksessa jätettävät toivomukset pantiin pöydälle valtuuston kokoukseen 10.12.2018.

KAUPUNGINJOHTAJA esitteli talousarvioesitystä, johon oli  tehty neuvotteluissa sovitut muutokset. Hänen mukaansa
Espoo kasvaa. Investointohjelma on iso. Kouluihin satsataan 10 vuodessa yli miljardi euroa. Espoolaiset tyytyväisiä palveluihin. Talous on  erinomaisessa kunnossa - mutta samalla  kasvava kaupunki velkaantuu.  Yksi syy on se, että Espoo rahoittaa muiden kaupunkien menoja 200 miljoonalla

Sopu sai  suut hymyyn. Budjettia kehuttiin  Sivistysbudjetiksi. Demarien Sistonen kiitti neuvottelukumppaneita laajasta sovusta.  Jo pohjaesityksessa oli soster hoidettu melko hyvin. Tärkeää demareille oli pitää kiinni mitä oli luvattu kuntavaaleissa. Varhaiskasvatus. Toimiva joukkoliikenne. Pöytäkirjamerkintä HSL sekoittanut Espoon liikenteen.  Vanhuspalveluiden riitävyys pöytäkirjamerkintä.

Muista demareista budjettiin kävivät ottamassa kantaa Liisa  Kivekäs, Leena Luhtanen,  Olli Lehtonen, Ali Abrahim,  Aulikki Pentikäinen,  Johanna Värmälä,  Maria Guzenina, Juri Aaltonen ja Martti Hellström.

MUUTOSESITYKSIÄ tekivät persut. Ne kaatuivat äänestyksiässä. Toivomuksia tehtiin yhteensä 24. Demareilta niitä tuli neljä (Värmälä, Pentiläinen, Luhtanen). Toivomukset jätettiin pöydälle.

KOKOUS päättyi ajoissa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti