torstai 9. huhtikuuta 2020

Pääkirjoitus


Elämme aivan poikkeuksellista aikaa. Eduskunta on säätänyt tarvittavat poikkeuslait, ja  suuri osa suomalaisista on pakotetussa tai vapaaeehtoisessa "kotiarestissa".

Poikkeustilanne näkyy myös kunnallisessa päätöksenteossa. Espoo on siirtynyt valtuuston kokouksia lukuunottamatta  etäkokoksiin, jotka on saatu toimimaan mainiosti. Tämä edellytti hallintosäännön muutosta. Mutta valtuuston kokouksia ei voida pitää teamsilta tai muulla sellaisella ohjelmalla. Maaliskuun kokous toteutettiin erityisin turvajärjestelyin fyysisesti, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin seuraava kokous pidetään. Korkein päätösvalta poliittisissa asioissa jää siten pitkälti kaupunginhallituksen käsiin. Voimia ja viisautta sinne Marja ja Juri!

Tässä vuoden 2020 ensimmäisessä lehdessä kuvataan kolmen ensimmäisen kuukauden demaripolitiikkaa valtuustossa. Työ jatkuu lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa. Todennäköisesti valtuusto  ja sen neuvottelutoimikunta palavaat varsinaisiin kokouksiin vasta pitkän tauon päästä

Takana oleva kuukausi on ollut monelle kovin raskas. Nyt edessä on pääsiäinen. Pysytään kotona. Soitellaan tutuille. Pestään kädet.  Ja tehdään hyvää mieltä  tuottavia asioita. Itselle ja toisille.

Martti Hellström
Demarien  valtuustoryhmän tiedottaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti