keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Kesäkuun valtuuston kokous


KESÄKUUN VALTUUSTON KOKOUS

Etäkokous alkoinimenhuudolla. Fyysisesti Salissa oli 7 valtuutettua. Loput pitkin maata.

Kokoksen aluksi valtuusto järjestäytyi.

Puheenjohtajaksi valittiin ajalle 8.6.2020 - 31.5.2021 Kai Mykkänen (SDP , valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Markku Sistosen (SDP), ja sitten mielenkiintoisesti vihreiltä valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi Inka Hopsun ­­­­(Vihr.) ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi Johanna Karimäen.Uusi puheenjohtaja piti  linjapuheen, jonka ytimessä oli Espoon talous,  kasvanut työttömyysja kutsu yhteistyöhön.

Sitten kierrätettiin luottamustehtäviä. Koska persut ja siniset eivät olleet puheväleissä, heidän osaltaan  kh- paikat pöydätiin. Uutena kh-jäsenenä aloittaa Tiina Ahlfors (vas.)  ja  Jussi Holma (kesk)  siirtyy varajäseneksi.


Vuoden 2020  ensimmäinen osavuosikatsaus

Valtuusto seuraa neljä kertaa vuodessa. Avattu keskustelu valui väkisin myös tähän hetkeen.
Huoli oli vakava, ja siitä enemmän toisessa lastussa. Tarkastuslautakunta kantoi huolta  myös siitä, että sitovista tulostatavoitteista 17 ei näytä jo tässä vaiheessa toteutuvan.

Demareiden Hellström otti teemaan kantaan. Uusi normaali on nyt. Sovitut sitovat tulostavoitteet näyttävät olevan vanha epänormaali.  Nykyinen ei-toimiva  tulostavoiteajattelu mitätöi  työnjaon strategisen ja operatiivisen johtamisen välillä. Kun tehdään uutta talousohjelmaa, sille tulee asettaa tulostavoiteet, jotka ovat konkreettisia ja  oleellisia Mitareita on oltava useita. Tavoitteiden arvioinnissa ei voida olla vain yhden mitarin varassa.

Kaavat

Nihtisillan osalta kaava oli ok.   Tapiolan keskusasemakaava puhututti. Ainoan lähelle  tulee 3 uutta rakennusta, ja nyt katolla oleva liikuntapaikka kaipaa uuta tilaa.  Myös Valokeila-aseman kaava herätti keskustelua, mutta eteni.

Valtuustokysymykset  ja - aloitteet

Totuttuun tapaan nämä pöydättiin
Kokous päättyi klo 20.55.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti