torstai 11. kesäkuuta 2020

Pääkirjoitus


Koronapandemia on tuonut uuden normaalin.
Poikkeustilanne jatkuu myös kunnallisessa päätöksenteossa. Espoo on siirtynyt myös valtuuston kokouksissa etäkokouksiin.   Tärkeää on, että demokratia toimii.

Vuonna 2017 valittu valtuusto piti 8.6.2020 nelivuotiskautena viimeisen ”lukuvuoden” aloituskokouksensa. Valtuusto järjestäytyi. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kai Mykkänen. Demarien Markku Sistosen on nyt ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Pandemian vuoksi kokouksessa  korostui huoli Espoon ja koko maan taloudesta. Verotulot syöksyvät. Demarit rauhoittelivat tunnelmia. Valtio on  jo tullut apuun. Nyt ei ole aika tehdä pikapäätöksiä leikkausista. On turvattava terveys- ja koulutuspalvelut. Politiikkojen - ei virkamiesten- on tehtävä välttämättömät sopeuttamisratkaisut harkiten.

Toivon, että tässä vuoden 2020  toisessa numerossa  on tavallista enemmän luettavaa, vaikka tarkasteljaksoon osuu vain kaksi kokousta. Yksi pääartikkeleistamme on  kuitenkin  valtuustoryhmän toimintakertomus koko vuodelta 2019, joka on lähetetty tiedoksi omalle kunnallisjärjestöllemme.

Takana oleva kevät on ollut monelle raskas. Nyt edessä on kesätauko. Pidetään yhteyttä läheisiin mutta vähän kauempaa. Soitellaan tutuille. Pestään kädet. Noudatetaan ohjeita. Nautitaan elämästä,

Martti Hellström
Demarien  valtuustoryhmän tiedottaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti