keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Pääkirjoitus 28.4.2021TÄMÄN vuoden. kuntavaalien vaalipäivään  sunnuntaina 13.6.2021 on  kuusi viikkoa ja rapiat.  Espoon demareiden ehdokaslista on upeasti täynnä, mutta periaatteessa  ehdokkaita voi asettaa vielä 4.5. saakka.

KAMPANJOINTI on uudessa norrmaalissa erilaista kuin ennen. Teltoilla ei olla eikä makkaraa  tulla maistelmaan. Yllättävän hiljaista on ollut  myös lehtimainostuksessa. Moni ehdokas varmaan säästää voimia ja rahojaan  perjantaille 14.5., jolloin julkaistaan ehdokasnumerot. Veikkaan, että sitä seuraavalla viikolla lehdissä on paljon luettavaa.

PANDEMIAN vuoksi mahdollisuus äänestää kotona on ehkä aikaisempaakin tärkeäpää.  Koti-äänestykseen ilmoittautuminen päättyy 1.6.2021 klo 16. 

ENNAKKOÄÄNESTYS kotimaassa tapahtuu 26.5. - 8.6.2021.

JA sitten tulee  THE Sunnuntai 13.6.  Turvallisia äänestyspaikkoja suunnitellaan mm. ulos. Hienoa!

Suomalainen vaalikoneisto tuottaa vaalitulokset ME-tahtiin samana iltana,  ja tulokset vahvistetaan 16.6.2021.  

UUDET valituustot  aloittavat työnsä  periaatteessa 1.8.2021. Käytännössä Espoon uuden valtuuston ensimmäinen kokous on elokuun lopulla. Mutta paikkajakotyö alkaa  heti.  Ainakin osa lautakunnista kokoontuu vanhalla kokoonpanolla vielä elokuussa?

VANHA kaupunginvaltuusto pitää näillä näkymin  vielä kolme kokousta, viimeisen juuri juhannuksen alla. Listalla on vielä merkittäviä asioita mm. kaavoja.

ESPOON demareiden kampanjastartti ajoittuu ensi viikon  lauantaille  8.5. klo 12-12. 30. Studio Puikkarista tulee verrkkoon demariasiaa.

DEMARIEN ehdokaslistalla  on mukana hieno määrä konkareita nykyisestä  valtuustoryhmästämme niin varsinaisia kuin varavaltuutettuja. 

Kisaan ovat päättäneet lähteä Juri Aaltonen, Antti Aarnio, Abdirahman Ali, Habiba Ali,  Maria Guzenina, Martti Hellström,  Hannele Kerola, Liisa Kivekäs,  Olli Lehtonen, Heidi Luukkoanen, Iiris Mikkilä, Aulikki Pentikäinen, Markku Sistonen ja Johanna Värmälä
 

Oikein hyvää ja turvallista kevättä kaikille! 

Martti Hellström

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti