maanantai 21. kesäkuuta 2021

Kesäkuun ensimmäinen valtuuston kokous

 
Kesäkuun ensimmäinen kokous oli pitkä: klo 17.33- 00.54. Se saattoi olla koko valtuustolukuvuoden pisin kokous, ehkä jopa pisin 4.5 vuoden aikana.  

Osavuosikatsaus puhutti. Koronaepidemian poikkeusolojen lapsille ja nuorille aiheuttamaan oppimisen ja oppilashuollon sekä hyvinvointivajeen tarpeeseen haluttiin  lisä tukea valtion korona-avustuksilla ja toimintoja uudelleen kohdentamalla vuonna 2021. Tähän tulee varata tarvittavat resurssit ja toimialojen yhteinen valmistelu aloitetaan välittömästi. Avustusten mukaiset määrärahojen korotukset päätetään vuoden 2. osavuosikatsauksen yhteydessä siten, että huomioon otetaan sivistystoimen lautakuntien päätökset koronavaikutusten aiheuttamasta määrärahatarpeesta. Suuruusluokaltaan lisätarve on vähintään 3 miljoonaa euroa.

Valtuusto päätti poikkihallinnolliset kehittysohjelmat valtuustokaudelle 2021 - 2025. Poikkihallinnollisten kehitysohjelmien aiheiksi  tulevat Elinvoimainen Espoo, Hyvinvoiva Espoo, Kestävä Espoo sekä Tapahtumien yhteisöllinen Espoo,

Helsingin seudun yhteistyösopimusta  päivitettiin. Paljon tunteita nostattanut  lunastusluvan hakeminen ympäristöministeriöltä Hepokorven alueelle kiinteistön 49-402-10-2 määräalaan jätettiin yksimielisesti pöydälle elokuun 2021 kokoukseen.

Kokouksen tärkein asiaa oli Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksyminen. Se todella puhututti. Vihreät yrittivät palauttaa kaavan ja vaativat sitten ison nipun muutoksia. Samoin persut ja siniset. Kun ne kaatuivat siniset ja vihreät ehdottivat hylkäämistä. KH:n esitys voitti.

Valtuutettujen aloitteet ja kysymykset jätettiin. pöydälle.

Kokouksessa jätettiin nippu uusia aloitteita mm.  Valtuutettu Johanna Värmälä  esitti kaupunginhallituksen alaisen henkilöstöjaoston perustamista. Valtuusto yksimielisesti sen  kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti